Tuesday, 24 January 2017

AMARAN TEGAS CM SARAWAK TERGHADAP KERAJAAN NAJIB !


"Menyedari kuasa saya sebagai ketua menteri kerajaan sarawak yang setaraf kuasa seseorang yang memegang jawatan perdana menteri dalam tampuk kepimpinan di kerajaan persekutuan,dan setelah meneliti,mengambil kira kepentingan suara rakyat bumi kenyalang hatta meneliti aspek kemunduran yang masih tiada perubahan sepanjang 53 tahun bergelar sebagai salah satu negara bersekutu dalam persekutuan Malaysia"dengan rasa penuh patriotik saya ketika ini sebagai anak jati sarawak,
di sini,hari ini saya dengan rasa berat hati namun atas dasar mengutamakan kebajikan anak bangsa sarawak,saya ingin memberi kata dua,yang mana jika sekiranya kepimpinan kerajaan pusat masih terus berdolak dalih dalam perlaksanaan serta enggan menghormati segala yang telah disepakati dan telah termeterai siap ditandatangani bersama dalam dokumen perjanjian Malaysia 1963 (MA63),
Maka,"Saya tiada lagi pilihan lain selain mahu bubarkan parti barisan nasional di bumi sarawak dan seterusnya akan menubuhkan kerajaan negara sarawak yang baru,dari kalangan parti-parti politik tempatan sarawak sendiri,yang akan memimpin serta bersama mengemudi kerajaan Sarawak dalam kabinet saya tanpa ada lagi campur tangan kuasa kerajaan dari luar sarawak yang menguasai kepimpinan saya,malah juga kepimpinan kerajaan generasi masa datang sarawak."

Hari ni juga Abang Johari Tun Abang Haji Openg Telah membuat Kenyataan yang sama seperti yang ditegaskan oleh Al marhum Tan Sri Adenan Satem iaitu bahasa english adalah muktamad sebagai bahasa rasmi pendidikan serta urusan rasmi kerajaan Sarawak,

tambah beliau,"bahasa english adalah bahasa Universal,yang di guna pakai untuk berhubung Di seluruh dunia,dan setiap negara mempelajari nya,justeru saya mahu melihat seluruh org di sarawak bertutur dalam bahasa english selepas ini."

Dan bagi menghormati jasa pengasas serta penubuh Sarawak iaitu Sir Rajah James Brooke yang malangnya telah dicatat di dalam buku pendidikan sejarah sebagai penjajah british,beliau melaungkan,"saya akan melakukan sesuatu berhubung banyak kesalahan fakta-fakta sejarah sebenar Sarawak yang telah diputar belit yang malah saya lihat semakin menjadi-jadi dilakukan oleh pihak-pihak yang berkepentingan politik di Malaysia ini sehingga sanggup untuk memperbodohkan anak bangsa Sarawak dengan momokan fakta sejarah putar alam."

OhkitakorangSarawak : ADAKAH KENYATAAN INI BENAR ?

10 comments:

  1. Sine sumber tulisan tok admin? Jgn main grandmothers statement ajak.. Bkn calang2 isi post tok bah..

    ReplyDelete
  2. (Viral). Terbukti. Duduk Diam Dapat Duit. Peluang Pelaburan International Platform. Modal RM 4,600 Potensi Pendapatan RM 600,000

    Profit Investment USD 1,000,000 Dalam 6 Bulan. WhatsApp utk Bukti. 


    Assalamualaikum, 

    Channel dicipta untuk sesiapa yang berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) walaubagaimanapapun withdrawal boleh dilakukan pada bila2 masa. 

    Mengapa saya sarankan Minima 3 tahun? 

    Mari lihat potensi investment anda.... 

    >> Investment at joining USD1,000 .... 
    >> Investment grow by 2 times within 6 months (USD 2,000) 
    >> Investment grow by 4.65 times within 12 months (USD 4,650) 
    >> Investment grow by 10.76 times within 18 months (USD 10,760) 
    >> Investment grow by 24.89 times within 24 months (USD 24,890) 
    >> Investment grow by 57.57 times within 30 months (USD 57,570) 
    >> Investment grow by 153.15 times within 36 months (USD 153,150) 

    Bayangkan....USD1000 pada bulan permulaan menjadi USD 1000 x 153.15 pada bulan 36 = USD153,150 = RM658,545 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 


    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ======================================================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 



    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 




    ==================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 

    ==================== 

    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Prodesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan mebawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) untuk profit 15% ke 25% Sebulan

    ReplyDelete
  3. Oooo tedah syok sendiri blogger tok.

    ReplyDelete
  4. better becarefull woo .. this is serious statement and unifficial statement

    ReplyDelete
  5. Hebat isi karangan sampaikan ejaan tajuk pun salah. Tepuk tangan beramai-ramai! Sudah-sudahlah me"momok"kan "statement" orang lain. Tanggungjawab media adalah untuk membawa berita yang amanah dan telus.

    ReplyDelete
  6. Unlike eh. Mcm bulak ada juak. Sumber nyeey dr cne

    ReplyDelete
  7. last longer in bed with Gambir Sarawak from http://www.gambirclinic.com

    ReplyDelete
  8. Sim TonePlus mempunyai cover policy insurance sbyk Rm50'000.00 setiap Seorg hy utk perlindungan kemalangan diri..
    Boleh Rujuk Link dibawah ini..

    http://www.tonegroup.net/personal-accident-insurance?lang=ms

    arazhman
    01135576442
    #SimToneplusCoverInsuran.

    ReplyDelete
  9. Adehhh...iboh molah cerita pok.. meskipun kmk bukan BN.. tapi cara mcm tok tetap sik setuju.. berpolitiklah dengan matang dan adil.. bukan sukati ko bedil...

    ReplyDelete
  10. harus teliti dan berhati hati dgn kenyata sebegini...namun ada juga baiknya sedemikian rupa sbb .catitan ini juga menyedarkan kita dan membuka mata kita utk hala tuju kepimpinan baru di Sarawak.sampai bila kita Sarawak Dijajah oleh pihak Lain (dlm ertikata lain melalui Pembentukan Malaysia).apa yg kita dapat..53 tahun pembentukan malaysia(Sarawak ,Sabah, Malaya.) Satus kewarganegaraan kita org Sarawak ditentukan oleh Malaya.(Kerajaan Pusat)..mana mungkin mereka tahu tentang keadaan kita yg jauh di pedalaman..mahu turun utk buat IC dibandar..perlu berjln kaki menuju tepi jalan company balak..sudah sampai di tepi jalan mahu tunggu kereta limpas(mahu hampir 1-2jam menunggu..untung kalau kereta itu tiada muatan..) sangat perlukan dana atau kos yg tinggi kalau mahu turun buat ic..sudah tiba di opis JPN macam-macam lagi dokument sokongan yg diperlukan utk membuktikan kita ini org asal,mohon pengesahan ketua masyarakat pula..last last batalkan niat buat IC.(biar tiada ic)..lalu jadilah kita org asli ini sebagai pendatang di bumi sendiri..ini adalah kerana sistem birokrasi yg di tetapkan oleh Pimpinan Pusat[malaya] selalunya tidak memihak kpd kita org asli di Sarawak,maka wujudlah kewarganegaraan Sprt Pendudukan Sementara,,pendudukan Tetap..(keranA asal usul tidak dpt dikenal pasti -tiada surat lahir masa itu..kerana org tua dulu dulu tidak kisah ttg IC..

    ReplyDelete